Chat with us, powered by LiveChat Kérdések és válaszok - Spatrend Expo

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Csokorba gyűjtöttük azokat a tipikus kérdéseket, melyeket ügyfeleink rendre feltesznek nekünk. Ebből olvashatnak egy rövid válogatást reményeink szerint kimerítő válaszokkal.

MIT KELL TUDNI AZ ENERGIAFOGYASZTÁSRÓL?

A SpaTrend energiatakarékos masszázsmedencéi az átlagosnál jóval kisebb összeggel terhelik meg a havi villanyszámlát.

Az energiatudatosság az utóbbi időben kiemelten fontos tényezővé vált, szeretnénk biztosítani vásárlóinkat és jakuzzi felhasználóinkat arról, hogy az áramfogyasztás elenyésző része lesz a havi kiadásnak és kiszámítható havi költséget jelent.

Segítség az energiatakarékos választáshoz

Nézze meg útmutatónkat!

HOVÁ HELYEZZEM EL A JAKUZZIMAT?

A masszázsmedence egy olyan kültéri eszköz, ami egész éven át kellemes pillanatokat biztosít nekünk, családtagjainknak, ismerőseinknek. Minden időjárási viszonyra fel van készítve, bátran tegyük ki tehát a teraszunkra, vagy a kertünkbe. Ne féljünk attól, hogy fúj a szél, esik az eső, vagy süt a nap. Masszázsmedencénk a gondtalan, ellazító, kellemes fürdőzés érzését nyújtja majd nekünk télen és nyáron egyaránt. Fürdőzhetünk benne egyedül, baráti társasággal, családi körben, párunkkal, gyerekeinkkel. Nem baj, ha néhány szempontot azért figyelembe veszünk a kiválasztás során.

  • legyen a medence helyén megfelelő áramellátás. Nem árt, ha van 3 fázis, de a HotSpring medencék például energiatakarékosságuknak köszönhetően 1 fázisról is könnyedén üzemelnek.
  • Lehessen a helyszín fizikailag megközelíteni, mert a telepítéshez a medencét valahogyan a helyszínre kell juttattni. A medencék általában függőleges helyzetben szállíthatók, így a medence befoglaló méretét vegyük figyelembe. 
  • Gondoljuk az árnyékolásra: szívesebben használjuk majd medencénket, ha napközben és erős napsütésben valamilyen kényelmes árnyékolót használhatunk. Lehet ez egy napernyő, vagy egy kitolható napellenző. Vagy építhetünk egy szaletlit.

ÉRDEMES-E TÉLRE LEERESZTENI A MEDENCÉT?

Télen ne eressze le masszázsmedencéjét, ugyanis télen ha lehet még kellemesebb is jakuzzizni!

A jakuzzizás talán épp a téli hónapokban a legüdítőbb. Csodálatos a havas, jeges tájban egy 37 °C-os meleg vízben ellazulni, és pezsgőt kortyolgatni! De hogy a szkeptikusokat meggyőzzük, eláruljuk, hogy egy jó szigetelésű medencét gazdaságos a téli hónapokban is üzemeltetni, mintsem leengedni és újratölteni. Ha huzamosabb ideig használaton kívül van a medencénk, akkor esetleg vegyük lejjebb a hőmérsékletét, és tartsuk zárva a thermotetőt. Leereszteni inkább csak akkor érdemes, ha hónapokig nem tartózkodunk otthon.

MIRE SZOLGÁL A JAKUZZI TETŐ?

A jó minőségű jakuzzi thermotető minimalizálja az elveszített hőt, és egyben óvja a szennyeződésektől a jakuzzi vizét.

Thermotető nélkül medencénk vízhőmérséklete akár óránként 1-2 °C-kal is csökkenhet. Olyan jakuzzit érdemes választani, amelynek nagyon jól záródik a teteje. Ám a könnyű kezelhetőség is fontos, hiszen sok esetben ezek a tetők igen méretesek, és nehéz a mozgatásuk. Ha nehezen boldogulunk, érdemes tetőemelőt felszerelni, hogy pl. a család hölgy tagjai is erőfeszítés nélkül nyissák fel a jakuzzit. Az amerikai HotSpring gyár saját tetőgyárában készíti a jakuzzi tetőket. A kaliforniai cég a jakuzzi gyártás első számú szakértőjeként olyan tetőket gyárt, amelyek használatával a hőveszteség teljesen elhanyagolható.

MITŐL VÁLIK IDŐVEL ZAVAROSSÁ A JAKUZZIM VIZE?

A jó vízminőség a jakuzzik esetén steril, kristálytiszta vizet jelent, amit a haladó eljárások segítségével pofonegyszerű megőriznünk.

Előfordulhat, hogy a víz állapota megváltozik, az eddig kristálytiszta medencevíz nyálkás, esetleg zavaros lett. Fontos, hogy a jakuzziba tusolva, tiszta fürdőruhában üljünk be, mert ugyan a vegyszerek megküzdenek a szennyeződésekkel, ám egy mennyiségen túl nem tudják sterilizálni a vizet. Ha körültekintően járunk el, ám mégis rosszabbodna a víz minősége, akkor az AquaFinesse nevű szer segítségünkre lesz. A holland “csodakészítmény" a biofilm eltávolításának módszerével működik. Összetételéből adódóan felbontja a baktériumok nyálkás, síkos védőrétegét, és védtelenné teszi azokat a fertőtlenítőszerekkel szemben. Így a víz kb. 80%-kal kevesebb klór használatával karbantartható.

MIRE JÓ A MOTOMASSAGE?

A Motomassage egy haladó felfogású hidromasszázs eljárást takar, melynek lényege, hogy a fúvókák föl és le mozognak a jobb hátmasszázs érdekében.

A Motomassage a HotSpring szabadalmilag is védett masszázsrendszere, amely egyedülálló módon masszírozza a hát izmait. Olyan, mintha távol-keleti masszázsban részesülnénk, ahol a masszőr soha nem szűnő lelkesedéssel kényeztetné a gerinc melletti izomcsoportokat. A Motomassage semmilyen elektronikus alkatrésszel nem rendelkezik, mozgása kizárólag a víz és a levegő együttes nyomásának köszönhető, ezért ez egy nagyon üzembiztos szerkezet.

MIÉRT JOBB A 100% VÍZSZŰRÉS?

A jakuzzi vízkezelése két féle lehet, egyik melyben a teljes vízkör van folyamatosan szűrve, és ami segéd-beömlőnyílásokkal két körön forgatja a vizet.

A HotSpring masszázsmedencék 100% szűrése, más néven no-bypass szűrése teljesen egyedülálló technológia a masszázsmedencék világában. A szűrés hatékonysága abban rejlik, hogy a víz teljes mennyisége a szűrőkön megy keresztül, akár használjuk a medencénket, akár éppen pihen. Ezzel a technológiával minden HotSpring medence 5 csillagos minősítéssel vizsgázna egy elképzelt jakuzzi víz higiéniai vizsgán. A technológiát a magyar ÁNTSZ egy közösségi célra szolgáló használati engedéllyel látta el, ami nagy büszkeség a forgalmazók számára, és megnyugtató a medencék tulajdonosai számára.